Adres

Cumhuriyet Mahallesi Atatürk Bulvarı No:3
Bey City Residence A Blok Kat:4 Daire:26
Beylikdüzü/İstanbul

KİŞİSEL VERİ UZMANI (KVKK)

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’na (KVKK) göre, 1 çalışanı olan işveren veya 1 müşterisi olan satıcı ile 1.000 çalışanı olan işveren veya 1.000 müşterisi olan satıcı, veri sorumlusu konumundadır.

Veri sorumlularının, Veri Sorumluları Sicili’ne (VERBİS) kayıt yükümlülüğü altında olup olmadıkları, sorumluluk açısından önemli değildir.

Bu sebeple, tüm veri sorumluları, Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nda (KVKK) kendilerine yüklenen görevleri yerine getirmek zorundadırlar. Bu görevleri yerine getirmeyen veri sorumlularına, Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK) doğrultusunda idari para cezaları ve Türk Ceza Kanunu doğrultusunda hapis cezaları uygulanmaktadır.

 

KİŞİSEL VERİ UZMANI ÖZELLİKLERİ

 

  • Tüm çalışanlarınızın özlük bilgilerini bulut ortamında güvenle depolayabilir, personeliniz için iş sözleşmelerini, çalışma taahhütnamelerini, Kişisel Verilerin Korunması Kanunu'na (KVKK) göre hazırlanan aydınlatma ve taahhütname formlarının çıktılarını alarak personelinize imzalatabilirsiniz. İmzalanan belgeleri, taratıp personel sayfasında bulunan depolama alanına yükleyerek, belgeleri de bulut ortamında güvenle depolayabilirsiniz.
  • İş başvurusunda bulunan kişilerin bilgilerini bulut ortamında depolayabilir, bu kişilere imzalatılması gereken aydınlatma form ve açık rıza formunun çıktısını alarak imzalatabilirsiniz.
  • İş yerinizde güvenlik bölümü bulunuyorsa, işyerinize gelenlerin bilgilerini, güvenlik personeli için tanımlanan alanda saklayabilirsiniz.
  • İş yerinizde sekreter bölümü bulunuyorsa, işyeriniz ile irtibat kuran kişilerin bilgilerini, tanımlanan alanda saklayabilirsiniz.
  • Bir personelin işe giriş bilgilerinin girilmesi ile yönlendirilen imzalatılması gereken sözleşmeler bölümü dışında, İş Kanunu’na göre hazırlanan diğer tipik sözleşmeleri de, “Sözleşmeler” bölümünde uygunluk durumuna göre kullanabilirsiniz.
  • Personeliniz, kendi kullanıcı adı ve şifre ile programa giriş yapması sonucunda, işyeri dışında yaptıkları masraf ve gider makbuzlarını, program üzerinden işverene göndererek, avans talep edebilirler.
  • Personeliniz, kendi kullanıcı adı ve şifre ile programa giriş yapması sonucunda, kullanmak istedikleri izin çeşidi ve süresini belirleyerek, işverene başvuru yapabilirler. İşveren tarafından iznin onaylanması ile birlikte, ilgili izin formlarının çıktısı alınarak, personel tarafından imzalanabilir.
  • Uygulamada kullanılan olay tutanaklarını, “Tutanaklar” bölümünden seçerek yazdırılabilirsiniz.
  • İş Kanunu’nda bulunan tüm savunma formu örneklerini, “Savunma Formları” bölümünden yazdırabilirsiniz.
  • İş Kanunu’nda bulunan tüm işten çıkış formu örneklerini, “İşten Çıkış Formları” bölümünden yazdırabilirsiniz.
  • Maaş haczi için yazı gelen personelin icra bilgilerini kaydedebilir, ilgili cevap yazısını hazır olarak yazdırabilir, önceki kayıtları saklayarak, sıradaki icra dairesini belirleyebilir ve takip edebilirsiniz.
  • Tüm formlarda şirket için belirli alanlar doğrudan, personel için doldurulması gereken alanlar ilgili personelin listeden seçilmesi sonrasında otomatik yolla doldurulmaktadır. Böylece, bir forma ihtiyacınız olduğunda, bunu çeşitli kaynaklarda aramak yerine tek bir kaynakta bulabilir ve formun hangi bölümüne ne yazmanız gerektiğini düşünmeden, yılların verdiği deneyim ve arabuluculuk/bilirkişilik/eğitmenlik geçmişi olan uzman hukukçular tarafından önceden belirlenen senaryolara göre hazırlanan formların rahatlığını yaşayabilirsiniz.
  • Personel hakkında tutanak, savunma, işten çıkış, maaş haciz yazısı hazırlamanız halinde, bu kayıtların bilgilerinin otomatik olarak personelin cep telefonu numarasına SMS olarak gönderilmesini sağlayabilirsiniz.
  • Personelinize tek tek veya toplu olarak SMS veya e-posta gönderebilirsiniz.
  • Hazırlanan kişisel veri formları ile kişisel veri envanteri, kişisel veri saklama ve imha politikası, aydınlatma metni, açık rıza beyanı, kamera aydınlatma, telefon karşılama aydınlatma formlarının otomatik olarak yazdırabilirsiniz.
  • Oluşturacağınız bölümler ile şirketinizin kendi organizasyon şemasını hazırlayabilirsiniz.
  • Kullanıcılar bölümü ile organizasyon şeması içinde alt kullanıcılar oluşturabilirsiniz.
  • Yetki grubu ile yetki vereceğiniz grupları belirleyebilir, yetkiler bölümü ile programın kullanılması sırasında kullanıcı bazlı yetkilendirme yapabilirsiniz. Bu sayede, her kişinin her veriyi görmesinin önüne geçerek, Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’’na (KVKK) uyumlu olarak, ilgili kişinin sadece ilgili veriyi görmesini sağlayabilirsiniz.
  • Veritabanı yedekleme ile verilerinizi dilediğiniz zaman yedekleyebilirsiniz.
  • Kişisel veri envanteri ayarları bölümünden, belirli veri gruplarının silinme zamanlarını belirleyebilir ve süre dolduğunda, otomatik silme ile size yazılı uyarı verilmesini sağlayabilirsiniz. Böylece, silinme zamanı gelen kişisel verileri silerek, Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK) ve Türk Ceza Kanunu’na (TCK) tam uyumluluk sağlayabilirsiniz.
  • Ana sayfada, şirketiniz ile ilgili durumlara ilişkin güncel raporları görebilirsiniz.

 

SATIN ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ                         

TANITIM İÇİN TIKLAYINIZ

Sık Sorulan Sorular

Kişisel Veri Uzmanı, Kişisel Verilerin Korunma Kanunu, Türk Ceza Kanunu ve İş Kanunu dikkate alınarak, veri sorumlusunun yükümlülüklerini yerine getirebilmesi ve olası idari para cezası ile hapis cezasından kaçınabilmesini sağlayan, alanında uzman hukukçuların rehberliğinde hazırlanan bulut tabanlı bir programdır.

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’na ve Türk Ceza Kanunu’na göre, veri sorumlusu sıfatına sahip tüm kişiler, Kişisel Veri Uzmanı programını kullanabilirler.

Kişisel Veri Uzmanı, bulut ortamında çalışan bir programdır. Bu sebeple, bulunduğunuz her noktadan programa ve içerisindeki verilere erişim sağlayabilirsiniz.

Verileriniz, 27001:2013 Bilgi Güvenliği Sertifikasına sahip bulut ortamında sizin için ayrılan alanda saklandığı ve bu verilere tanımladığınız şifreler dışında erişim mümkün olmadığı için, verileriniz güvenli şekilde saklanmaktadır.

Hukuka aykırı olarak kişisel verileri kaydeden kişiye 1 yıldan 3 yıla kadar, kişisel verileri hukuka aykırı olarak bir başkasına veren, yayan veya ele geçiren kişiye 2 yıldan 4 yıla kadar, kanunların tanıdığı sürelerin geçmesine rağmen yok edilmesi gereken kişisel verileri yok etmeyen kişiye 1 yıldan 2 yıla kadar hapis cezası verilir.

Aydınlatma yükümlülüğüne aykırı hareket eden veri sorumlusuna 5.000,00 TL’den 100.000,00 TL’ye kadar, veri güvenliğine ilişkin yükümlülükleri yerine getirmeyen veri sorumlusuna 15.000,00 TL’den 1.000.000,00 TL’ye kadar idari para cezası verilir.

Veri sorumlularının bu süreci takip etmesi veya bu süreci takip edecek personel istihdam etmesi gerekmektedir. Kişisel Veri Uzmanı, veri sorumlusu yerine bu süreci takip ederek, veri sorumlusuna uyarılar ile gerekli eylemleri yapmasını sağlamaktadır.

Aşağıdaki linki tıklayarak, açılan pdf dökümanında, Kişisel Veri Uzmanı programının içeriği hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

TANITIM İÇİN TIKLAYINIZ

Kişisel Veri Uzmanı programı, çalışanlarınızın İş Kanunu’na göre düzenlenmesi gereken tüm sözleşmeleri, tutanakları, gerekli yazışmaları hazır halde sunarak, veri sorumlusu işverenin İş Kanunu’na göre, gerekli özlük dosyasını hazırlamasını ve ileride doğabilecek hukuki uyuşmazlıklarda kullanılmak üzere delil elde edilmesini sağlar.

Kişisel Veri Uzmanı, aynı zamanda, çalışanların, veri sorumlusu ile iletişime geçen çalışan adaylarının ve ziyaretçilerin, eğitimcilerin kayıtlarını tutarak, bu kayıtların Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ve Türk Ceza Kanunu’na göre silinme zamanı geldiğinde, gerekli uyarıları yaparak, veri sorumlusunun önlem almasını sağlar.